top of page

תהליך רכישת עסק

על מנת להתאים את העסק הנכון לרוכש הנכון, אנו מנתחים את הפרופיל של מי שעתיד להיות הבעלים של העסק ולנהל אותו, מהם תחומי העניין והידע שלו, מהו הניסיון העסקי שלו, מהן יכולות הניהול שלו, מהן היכולות הפיננסיות שלו, האם הוא מעוניין לרכוש את השליטה בעסק או להיות שותף קטן יותר, האם העסק מיועד גם לדורות הבאים, האם העסק ישתלב עם אורח החיים האישי של הרוכש, האם לרוכש יש גיבוי מהבית לשעות עבודה לא שגרתיות וכו'. אנו, בשיתוף פעולה עם היועצים שלכם, נלווה אתכם לאורך התהליך של איתור העסק המתאים לימוד העסק ורכישתו.

כדי לנהל מסעדה לא מספיק לאהוב אוכל ! ניהול עסק הוא מקצוע מורכב ומחייב לימוד מתמיד, גב כלכלי ואורך רוח. כמנהל עסק עליך לרכוש יכולות ניהוליות הכוללות ניהול כספים והנהלת חשבונות, מימון וניהול אשראי, ניהול ספקים, ניהול עובדים, יכולות שיווק ומכירה, ניהול משא ומתן, הבנה במערכות מידע ומחשוב וכו'. לפני רכישת העסק עליך ללמוד האם בעסק קיימות היכולות המשלימות את היכולות שחסרות אצלך, האם ישנם עובדים שיתמכו בכל שרשרת הערך של העסק והאם יש לך את האנרגיות ללמוד את כל אשר דרוש לימוד (מי המתחרים, מהם היתרונות, היכן ההזדמנויות וכו'). ניתן להבין כי מעבר לריגוש ולסיפוק האדירים שיכולים להיות בניהול עסק, מגיעים גם מחויבויות ואחריות מרובה שכן בסופו של יום האחריות על הצלחת העסק היא שלך בלבד.

אנו נסייע לך לאתר עסק המתאים, ככל הניתן, לפרופיל האישי שלך, נסייע לך להשיג מידע מהמוכר ונפגיש ביניכם כך שתוכלו להתרשם האחד מהשני, להחליף מידע ולשאול את כל השאלות המעניינות אתכם, יתכן מאוד כי בשלב זה תזדקקו לייעוץ מקצועי של רואה חשבון, כלכלן או עורך דין על מנת לאמת את כל המידע שקיבלתם.

חשוב מאוד לדעת כמה כסף אתם יכולים להשקיע בעסק ואיזה תזרים דרוש לכם על מנת לקיים את אורח החיים שלכם. כמו כן, חשוב להפנים לפני כניסה להשקעה בעסק כי אנו מחפשים מוכרים הוגנים (ולא קורבנות) ולכן מוכנים לשלם מחיר הוגן וסביר עבור עסק מוצלח.

אנו גובים את העמלה שלנו, על פי רוב, מצד אחד בלבד של העסקה, אולם בכל מקרה שומרים לעצמנו את הזכות לגבות עמלה משני הצדדים על מנת לחלק את הנטל.

שלבי התהליך:

  • גיבוש פרופיל עסקי של המשקיע/הרוכש – בפגישה, בטלפון או במייל;

  • איתור עסק מתאים בסיוע שלנו;

  • חתימת הסכם סודיות (NDA);

  • פגישה עם המוכר וקבלת נתונים;

  • משא ומתן על המחיר וחתימת זיכרון דברים;

  • ביצוע בדיקת נאותות (בדיקה מקיפה כולל הסכמים רישיונות וכו') – באחריות הרוכש ויועציו;

  • חתימת הסכם;

  • סגירת העסקה;

  • המשך תמיכה וסיוע לאחר העברת הבעלות;

ליווי פורשים שכירים בכירים

חלק ניכר מפעילות החברה לגיוס משקיעים שותפים ורוכשים עבור העסקים העומדים למכירה, מוקדש לשכירים פורשי זרועות הביטחון ובכירים בתעשיית ההי-טק הישראלי ואף בכירים בענפים שונים במשק הישראלי, אשר ברשותם הון לא גדול שצברו במהלך השנים וכן רצון ונחישות לסיים את הקריירה כעובדים שכירים ולנהל עסק בבעלותם.

האתגרים במעבר מעובד שכיר, ויהיה בכיר ככל שיהיה, לאיש עסקים עצמאי מחייבים ליווי מקצועי והיפרדות מסדרה ארוכה של פוביות הכרוכות במעבר משכר חודשי יציב אל עבר הבלתי נודע. בנוסף, לעיתים ההון העצמי שנצבר במהלך השנים אינו מספיק או שאין רצון לסכנו ולכן התאמת הרכישה לצרכים הספציפיים של שכירים בכירים (לשעבר), ומינוף ההון הם מהאתגרים המרכזיים שלנו. 

לעיתים החששות מחייבים איתור שותף פעיל נוסף בעל רקע דומה במטרה לפזר את העבודה והסיכון של משקיעים בעלי משפחות הנזקקים למשיכת שכר קבועה כבר בתחילת הדרך, ולעיתים הסיטואציה מחייבת פריסה של תמורת הרכישה לאורך תקופה גדולה יותר, לעיתים תוך שרטוט אבני דרך מתאימות הממזערות את הסיכון.

נשמח לעמוד לרשותכם וללוות אתכם בצעדים הראשונים עוד בטרם סיימתם את התפקיד ועד לרכישה מוצלחת של עסק המתאים לפרופיל האישי שלכם.

כיצד נערכים לפרישה מחברה והקמת עסק עצמאי?!

ספרים רבים נכתבו אודות המעבר משכיר לעצמאי ועל האנרגיה הדרושה לביצוע המהלך, אולם ראוי להביא בפני השכיר הישראלי המתלבט, מעבר לייעוץ אישי שהוא מוזמן לתאם עמנו ללא התחייבות, כמה נקודות שצריך לקחת בחשבון.

הנקודה החשובה ביותר הוא גיבוי מבת או בן הזוג והמשפחה בכלל שכן בתחילת הדרך הזמן הפנוי שיש למי שמתחיל ללמוד לנהל עסק הוא מועט מאוד וכדאי לגייס את המשפחה כדי שתתמוך במהלך. ללא תמיכה של בן/בת זוג אין שום סיכוי למהלך כזה. מעבר לכך, השנתיים הראשונות של ניהול עסק עצמאי (הדבר בולט יותר ביזמות של עסק חדש ופחות ברכישת עסק פעיל אך גם שם יכולים הדברים להגיע לכך) הן שנתיים של השקעת משאבים בעסק לצורך שיקום, פיתוח, שיווק, גיוס וכו' שבמהלכן רמת ההכנסה נפגעת ועמה רמת החיים של המשפחה כולה! לא תמיד ניתן למשוך משכורות באותו סדר גודל מיד עם רכישת העסק !. לעיתים רוכשים את העסק שני שותפים כאשר ניתן למשוך רק סדר גודל של משכורת אחת עד לפיתוח מוצלח של העסק, אשר אמור להיות בעדיפות גבוהה בשנים הראשונות. לשם כך צריך להכין הן את המשפחה ברמה המנטלית ולהיערך מבחינת חסכונות ומשאבים מתאימים על מנת שלא להגיע לסכסוכים קשים עם בני הזוג או להזנחת העסק.

חשוב מאוד ברכישת עסק לא למנף יתר על המידה את ההון העצמי על מנת שלא להעמיס קשיים תזרימיים המותירים אתכם לחסדיהם של בנקים או ספקים במתן אשראי. עדיף לנהל עסק קטן יותר ולפתח אותו מאשר לקנות עסק גדול עם מינוף בנקאי או אחר שיכביד מאוד על ההתנהלות.

כדי לנהל עסק עצמאי דרוש אופי ואורך רוח מיוחדים והדבר אינו מתאים לכל אחד. העבודה בעסק עצמאי היא בתחילת הדרך סביב השעון ואינה מותירה את הפנאי שיש כאשר עובדים כשכירים ויוצאים לחופשת סוכות או פסח.

מהצד השני אנו סבורים שמי שאינו יכול לסבול את חוסר היציבות שיש כיום בעבודה כשכיר וסבור כמונו כי טמונה בניהול עסק עצמאי מידה בלתי מבוטלת של חופש, לעשות אך ורק בשביל עצמכם, גם אם לעיתים זה קשה יותר – יפה שעה אחת קודם, ואין טעם להמשיך להרגיש לנצח בכלוב של זהב ולהמתין לפנסיה ככל שהיא קיימת.

כמו כן, אנו סבורים כי פורשים בכירים מצה"ל או מענפי המשק השונים יכולים להתמודד עם ניהול חברה על אף שנדרש שינוי תפיסתי משמעותי במעבר משכיר לעצמאי שאין לזלזל בו גם אם הפורש ניהל עסקים או גופים אדירים.

נשמח לתאם פגישה אישית ללא התחייבות.

מדוע אנשים מעמידים עסקים למכירה ? / מאת עו"ד אדי ארבילי (MBA)

 

חברת Local Connection Israel   (LCI) מקבלת פניות מחברות ועסקים רבים המבקשים למכור עסק, לאתר שותף עסקי או משקיע לעסק שלהם. הסיבות למכירת עסק הן רבות ומגוונות ובמאמר קצר זה ננסה לבחון כמה מהסיבות המרכזיות למכירת עסקים.

 

העדר דור המשך – עסקים רבים עומדים למכירה בשל העובדה שהבעלים של העסק, למרות שהוא עסק מכובד ומצליח, לא הצליחו לשכנע את דור ההמשך להמשיך דרך אבותיהם והאחרונים מעדיפים למצוא את דרכם בקולנוע או באומנות וכיוצא באלה עיסוקים מחוץ לקו של העסק המשפחתי.

 

שינוי סטאטוס משפחתי – עסקים מסוימים מתאימים לשלבים מסוימים בחייו של אדם ואינם מתאימים לשלבים אחרים בחייו. כשהיה רווק ולפני שהיו לבעלי העסק ילדים, יכול היה לנהל עסק המחייב עבודה בשעות הערב והלילה המאוחרות, דבר שאינו יכול להרשות לעצמו לאחר שנישא והוליד צאצאים לעולם. העסק רווחי אך תובעני מידי עבור בעלי העסק ולפיכך הדרך הטובה ביותר היא לאתר שותף לעסק או למכור את העסק לאחר.

 

רצון להתקדם – לכל ענף ותחום יש רמת סיכון משתנה וכן אפשרויות לתשואות משתנות. העיקרון הכלכלי אומר כי כגודל הסיכון כך גודל הסיכוי. לאחר שנים של עבודה בתחום מסוים לעיתים מבקש הבעלים לשנות את רמת הסיכון שהוא רוצה לקחת על עצמו, לכוון יותר סולידי – לעבור למשל להשקעה בנדל"ן או לכוונים יותר מסוכנים אולם עם סיכוי לרווחים משמעותיים יותר.

 

היעדר ניהול מתאים בסביבה משתנה – מכירת חברה או מכירת עסק היא לעיתים תולדה של שינויים באקלים העסקי אשר בעלי העסק אינו יכול, עם יכולות הניהול שלו, לעמוד בתנאים אלה. לעיתים אקלים משתנה של עסק מחייב הכנסת טכנולוגיה במקום כוח האדם לשם חסכון בעלויות, אולם לבעלי העסק אין את האוריינטציה הטכנולוגית הדרושה על מנת לבצע את השינויים בעסק. התוצאה היא היחלשות העסק ורצון לבצע מכירה מהירה של העסק (לפני שיחלש יתר על המידה).

 

עייפות החומר – שנים רבות של עבודה, הגם שהיא מכניסה, עם אותם אנשים ובאותה הסביבה, לעיתים שוחקות את בעליו של העסק והוא מבקש לעשות שינוי בסביבה העסקית ולעבור לתחומים אחרים, מאתגרים יותר, עכשוויים יותר ומרעננים מבחינת בעליו של העסק.

 

רצון להתמקד בעסק פעיל אחר – פעמים רבות, בעליו של עסק טוב מעמיד עסק למכירה משום שהוא התפזר על פני תחומים רבים מידי בתחילת דרכו. בתחילת הדרך כל העסקים היו בעלי היקף קטן ונזקקו לאנרגיות ניהוליות מועטות כך שניתן היה להשתלט על הניהול של כולם, איך שהוא. אולם כעת, משצמחו כל העסקים, בוחר בעליו של העסק להטיל את כל כובד משקלו הניהולי וכל האנרגיות שלו בעסק אחד הקרוב לליבו, והוא מעמיד את יתר העסקים למכירה.  

 

תחזית קודרת – לעיתים מוצא עצמו בעליו של עסק כשהוא אינו מאמין עוד ביכולת של העסק לצמוח ולהתקדם, וחמור מזאת הוא אף מאמין שהעסק שלו מתחיל לדעוך בשל התרבות שחקנים בענף עליו יושב העסק או בהיעדר עתיד לענף או לעסק. ספרים רבים נכתבו אודות הערנות שצריך להפגין בעליו של עסק על מנת לדאוג לבידול העסק בתוך הסביבה העסקית שבה הוא יושב. הבידול הזה לעיתים קרובות מושג באמצעות פיתוח עסקי המצריך משאבים כספיים ואנרגיות שאינן מצויות ברשותו של בעל העסק והוא מבקש להיפטר ממנו לפני שיהפוך לספינה טובעת. מי שרוצה לרכוש עסק צריך לבדוק היטב שהעסק שהוא קונה אינו ספינה טובעת ובמידה שכן האם יש לו את היכולות למלא את החסרונות של בעלי העסק הקיים.

 

צורך במימון לפיתוח או שיווק – הזמנים משתנים ולעיתים בעלי עסקים רוצים להתקדם בקפיצה משמעותית ולא רק בצעדים קטנים. לעיתים הזמנים מחייבים הכנסת טכנולוגיה יקרה מאוד או רכישה של תאגידים בשרשרת הערך של העסק (למשל לקנות ספק או יצרן של חומרי גלם – ראה באתר מאמר על מיזוגים ורכישות), ולהיות חלק בעסק מפותח יותר. במקרים כאלה בעליו של עסק מעוניין במימון ופיזור הסיכונים ולכן הוא פועל לאיתור שותף לעסק (ולא במימון בנקאי שמותיר את כל הסיכון לפתחו). פעמים אחרות בעליו של העסק פיתח תחום חדש בעסק אולם הוא זקוק למימון לצורך שיווק העסק.

האם הציפיות שלכם ראליות ברכישת עסק ישראלי?!

מאת: עו"ד אדי ארבילי (MBA)

כללי 
מזה שנים אנו עוסקים במיזוגים ורכישות וכן במכירת חברות ישראליות למשקיעים בארץ ובעולם. אחד הגורמים המעכבים ביותר השקעה בעסק פעיל היא העדר הכנה מוקדמת והגעה לזירת העסקים הישראלית עם פנטזיות לא ריאליות ומרוץ מייגע לאיתור עסק שאינו קיים. תכליתו של מאמר זה היא כפולה: א. להפריך את המיתוסים והדמיונות שקיימים כמעט אצל כל משקיע פוטנציאלי; ב. לברר האם המשקיע מתאים להשקעה בשוק החברות הישראלי. משקיעים מסתובבים במשך שנים בשוק והופכים כל אבן, ועדיין לא מוצאים את חברת החלומות במחיר שחלמו עליו. בואו נכיר את המציאות המתקיימת ברוב החברות הנמכרות למעט במקרים נדירים.

האלטרנטיבות והסיכון
השקעה או רכישה של עסק פעיל אינה רכישה של מניות בבורסה ואף אינה רכישה של אג"ח קונצרני. התשואות ברכישת חברה פעילה אינן מובטחות ואדם המורגל בקבלת משכורת חודשית סדירה, או ריבית על מניה או קרן, יכול למצוא עצמו במגרש המחייב תשומת לב, זמן, מקצוענות וניסיון שאינם מצויים אצל המשקיע המתחיל. רכישת חברות לעולם הינה עסק מסוכן ולא אחת ההשקעה כולה יורדת לטמיון. זה אינו מגרש לחובבנים, ואין חברות סולידיות, שקטות, רגועות, רווחיות לאורך שנים וכד'. אין. כלומר אולי ישנן, אבל אינן עומדות למכירה, לא לפני שהניהול שלהן יהפוך למורכב ומצריך מיומנות, הון ועבודה קשה – רק אז היורשים של העסק יוותרו עליו. מחפש שלווה ? לא בשנים הראשונות לפעילותו של העסק.

אין עסקים שמתנהלים (טוב) לבד בשלט רחוק
החלומות על מכונת כסף, המנוהלת על ידי מנכ"ל שכיר מקצועי שעושה הכל בעצמו באין משגיח היא פנטזיה שמוטב להיפרד ממנה כבר עכשיו. בעלים של עסק חייב להיות עם היד על הדופק והדבר בהכרח יגזול ממנו זמן ומשאבים וכן לימוד והשקעה בהבנת התהליכים בעסק. הלמידה תמיד תעלה בשכר לימוד ראוי ובטעויות בלתי נמנעות.

אין עסקים עם דוחות כספיים שירצו את רואה החשבון שלך (במחיר שירצה אותך)
לחברות העומדות למכירה, ולא חשוב מאיזו סיבה, אין דוחות כספיים יפים ומרשימים ותמיד יהיו פרמטרים בדוחות הכספיים שאינם משביעי רצון. יחס הון, מינוף, הון עצמי, רווחיות וכו' הם, משום מה, תמיד נראים "לא משהו" (גם בחברות גדולות ורציניות מאוד). ההסברים לדוחות ולאיך שהם נראים, רבים ומגוונים, וכך נטבע הביטוי דוח רווח והסבר (על משקל דוח רווח והפסד),  ובעלי העסקים פועלים על פי רוב להימנע באמצעות תכנוני מס חוקיים, מלשלם מסים, ועקב כך תמיד הרווחיות שולית או שמצביעה על איזון או הפסד. אין עסק שהדוחות הכספיים שלו יצביעו על החזר השקעה בתוך שנים ספורות, אין !. חלק מההסברים מתקבל על הדעת – למשל שהבעלים מושך משכורות או דמי ניהול וכו' ומאפס את הרווחיות, וחלק אחר לא מתקבל על הדעת. תשכחו מלקחת את שורת הרווח הנקי בדוחות ולהכפיל אותה במספר חד ספרתי על מנת לקבוע את שווי החברה– אף בעל חברה אינו מוכן שייקחו את שורת הרווח הנקי ככזו המשקפת נכונה את השווי של העסק !!

דיונים על שווי העסק
כמו משקיעים פנטזיונרים ישנם גם בעלי עסקים פנטזיונרים (90%) שאין להם מושג איך מעריכים בעולם המודרני את שווי של העסק שלהם. יש כאלה שרוצים למכור לפי המחזור, ולפי צפי של רווחים שהם מעולם לא השיגו בעצמם. אחרים נתפסים למושג מוניטין כמילת קסם, גם אם המוניטין הזה בידיהם לא הוליד רווחיות מרשימה.

תתכוננו למשא ומתן עם הבעלים של החברה אולם לרוב המשא ומתן לא יהיה על המחיר אלא על אופן התשלום בלבד ! במחיר השינויים הם לרוב שוליים, היות שאם אין מפגש עם הצפיות של המוכר, אין מכירה. למוכר יש מטרה והוא יודע מה הוא רוצה לעשות עם הכסף או שהוא רוצה להעביר את החובות שלו למישהו אחר, אבל אם אין מספיק כדי לעשות את הדבר הבא, הוא לרוב אינו מוכר. כמובן שמשא ומתן רציני (ולא סחר סוסים) יכול לשפר את כדאיות הרכישה באופן משמעותי.

 

אין "מציאות" (אנחנו לא בשוק הפשפשים)
מציאה יכולה להיות רק למשקיע אסטרטגי הפועל בתחום ויודע מה הוא מחפש וכמה זה שווה. למשקיע שאינו מהתחום אין מציאות ואין אפשרות לזהות מציאה גם כשהיא נקראת בדרכו. לא ניתן לגלות את כל מה שמסתתר בשוק ותמיד קורים דברים רעים בענף (ולא משנה איזה) זו יכולה להיות רגולציה המאיימת לשנות את השוק, או הצפה, או כיוצא באלה עניינים שאת רוב רובם לעולם לא תדעו. על האיומים האמיתיים הקיימים מתווספים פחדים, חרדות, דמיונות שווא, סיוטים ושאר מיני קטסטרופות שמצויים אך ורק בראשו של המשקיע המתחיל שככל שמתקרבים למועד החתימה הופך יותר ויותר נוירוטי.

המחירים שבעלי החברות המנוהלות על ידנו דורשים הוא מחיר ריאלי מלא ולא מחיר מציאה, אנו משתדלים לסנן פנטזיונרים מהצד השני ופראיירים אין. הישראלי לא רוצה להיות פראייר והוא מעדיף לסגור את העסק ולא למכור אותו בזול למישהו אחר. זו האמת, וראיתי עסקים שקיבלו מחיר סביר והעדיפו לסגור את החברה – וסגרו אותה. לעיתים בעלים של חברה יסכים לפריסת התשלומים לאחר שקיבל תשלום גדול על החשבון אולם אין מציאות בהזדמנות וחבל לבזבז את השנים בשוטטות. במקום זה צריך למצוא עסק שיכול להיות לכם ערך מוסף בניהולו ולקדם אותו באמצעות עבודה קשה. רק אתם תבנו את עסק החלומות שלכם – אתם לא תקנו אותו !!!

 

חברות המחפשות שותפים, בדרך כלל מצבן טוב יותר מחברות המבקשות להימכר בשלמות, אולם גם כאשר אדם מחפש שותף, הוא עושה זאת משום שלא הכל מושלם בעולם שלו !! השאלה אינה האם העסק מושלם אלא האם אני יכול לעשות את הדברים אחרת.

 

רוצה לבדוק עסקים רבים ולהחליט מבין הטובים ביותר ? תשכח מזה !
תהליך של בדיקה מעמיקה של עסק אורכת זמן רב ועולה כסף רב לכל הצדדים. רואי חשבון משני הצדדים צריכים להפיק דוחות, עובדים מתחילים לחשוד (הראשונים בהנהלת החשבונות ומשם זה מתפשט), וגם לנו הפגישות והדיונים עולים כסף רב וכרוכים במאמצים. משקיע שמגיע אלינו מקבל שתיים או שלוש חברות שעל פי הערכתנו יכולות להתאים לו (כלכלית ועניינית) והוא בוחן אחת מהן לעומק ומחליט עם הוא מעוניין להתקדם. את התהליך אפשר לעשות מספר מצומצם של פעמים. לא ניתן לבחון אין סוף עסקים היות שהתהליך עלול לקחת שנים ואת כל הכסף המיועד לאשתי לסופר. מי שמגיע עם פנטזיות מתיש את עצמו, את המוכר ואותנו לשווא. לעיתים לא ניתן להשלים את כל הבדיקות ומספר דברים נותרים לוטים בערפל וצריך לחיות עם הסיכון הזה או לגדר אותו באופן חכם ולצמצם את השפעתו.

לסיכום
יש חברות יפות ומאתגרות עם פוטנציאל עצום בשוק הישראלי. ישנן חברות הפונות לשוק הבינלאומי, חברות הזנק, חברות תעשייה ומפעלים יצרניים בהיקפים מרשימים. ישנם עסקים הטובים לפרנס משפחה אחת ואחרים יכולים לפרנס שכונה שלימה בניהול נכון ועבודה קשה.

יש אתגר

 

יש אפשרות לבנות חברה רווחית צומחת ומפרנסת

 

יש אפשרות ליהנות מכוח והשפעה בחברה הישראלית והבינלאומית

 

אין מציאות

 

אין מחירי הזדמנות

 

אין מכונות כסף אוטומטיות רווחיות

 

אין זמן לבזבז בשוטטות

 

אם אתם ריאלים ומפוכחים וגם מוכשרים במידה הדרושה לניהול (אקטיבי או פאסיבי) של עסק – אצלנו תמצאו את החברות הרציניות ביותר (חברה רצינית אינה מפורסמת בלוח כזה או אחר), הכל בגבול המציאות של החברות העומדות למכירה בשוק הישראלי. מי שמספר לכם סיפורים אחרים מבזבז את זמנכם.

העסק שלך הוא הפנסיה שלך!

מאת: עו"ד אדי ארבילי MBA

בגיל צעיר עבודה כשכיר ממלאת את כל עולמנו, באמצעותה אנו מתפתחים ברמה האישית, לצידה אנו מתחתנים ומולידים ילדים, לעיתים עבודה מאפשרת לנו להתקדם ולקבל שכר גבוה יותר אולי גם רכב ותנאים סוציאליים. פעמים רבות העבודה אינה מספקת את כל צרכנו אבל התנאים אינם מאפשרים לנו מנטאלית לעזוב את העבודה (את המצב הזה אנו מכנים פעמים רבות, כלוב של זהב - הוא אמנם עשוי זהב אבל הוא עדיין כלוב).  קשה עד בלתי אפשרי להשתחרר מכלוב של זהב בוודאי לא לעולם העסקים הרווי סיכונים וחוסר וודאות, ולכן נשארים בכלוב המוזהב עד לגיל מסוים או מעמד מסוים בחברה שבו אנו לא יכולים יותר להתקדם בעבודה שלנו או לעבור מעבודה אחת לאחרת, זאת משום שהשכר שאנו דורשים בעבודה החדשה הוא שכר גבוה מידי ואנו ברמה אחת עם המנכ"ל של החברה אליה יש פוטנציאל לעבור. משרה שכירה, על פי רוב, מציעה פנסיה מוגבלת ומצומצמת שלעיתים צריך להתחיל לנצל בגיל מאוד צעיר. פעמים אחדות הממשלה מעלה את גיל הפרישה (ודוחה את הטבות המס של גיל הפרישה) ולעיתים מקצצת בפנסיה או שאינה מפקחת כראוי על מנהלי הפנסיה שלנו. פרישה ראויה לעיתים קרובות אינה מצויה בכספי הפנסיה שנקבל אם נצלח בשלום מקומות עבודה עד גיל 67 (נראה אתכם מחליפים עבודה בגיל 45 ?!).

לפיכך, שכירים בכירים רבים, שאינם יכולים אחרי גיל 40 למצוא משרה שכירה ראויה וקשה להם לקבל הוראות ממישהו הרבה פחות מוכשר מהם, מנסים בשארית החסכונות שלהם להתחיל עסק חדש, או למצוא ב- Local Connection Israel עסק פעיל, משום שזו הדרך היחידה שלהם לעבוד במשרה המתאימה בדיוק להם. עסק מצליח יכול להעמיד לרשות בעליו "פנסיה" אמיתית וראויה ולהבטיח את הדורות הבאים, אולם מי שסיים משרה כשכיר, מתקשה פעמים רבות לעשות את המעבר מהקרקע הבטוחה של עבודה כשכיר אל הקרקע הגועשת והמאתגרת של עבודה כבעלים של עסק עצמאי, לשווא הם מחפשים את היציבות והוודאות שהייתה להם כשכירים ולעיתים הם מכתתים רגליהם מעסק לעסק, מחברה לחברה, מתכנית עסקית בלי ו' לתוכנית עסקית עם ו' אבל אינם מוצאים את הוודאות המצויה במשרה שכירה.

שכיר שמעולם לא היה בעלים של עסק עצמאי ראוי לו להתכונן (הרבה לפני הפרישה) לסטאטוס החדש ולא לקפוץ מיד למים הקרים, יש ללמוד כיצד ניתן לגדר את הסיכונים (דגש על גידור ולא על מניעה) בעסקים, מהם כללי המשחק, מהם כללי המיסוי, כיצד מנהלים תזרים מזומנים, כיצד ניתן לחזות רווחיות של עסק, האם להיכנס לעסק מתחיל שיכול להניב תשואות רבות אבל הסיכונים בו גבוהים אל מול הכניסה לעסקים וותיקים שיש להם תזרים מזומנים היסטורי נאה אולם סיכון שהענף שהם יושבים עליו רווי מידי לעתיד.

אנחנו ב-  Local Connection פוגשים לעיתים קרובות שכירים בכירים שרוצים להמשיך בחייהם (שכר גבוה, רכב חדש וכו'), הגם שהם חפצים בשינוי סטאטוס מעובדים שכירים (מנכ"לים סמנכ"לים וכו') לבעלים או שותפים של עסק. אנו מבררים איתם את מצבם הכלכלי והאישי, את תחומי העניין שלהם ואת יכולות הניהול שלהם כמו כישוריהם בתחומי הכספים, המימון, השיווק, המשפט, המחשוב, ניהול משאבי אנוש וכו', האם יש להם תמיכה בבית למהלכים שהם עושים ? וכן את מידת הסיבולת שלהם לסיכונים כאלה ואחרים המצויים בכל עסק.

אנו ממליצים לכל הלקוחות שלנו להיעזר בעורך הדין שלהם וברואה החשבון שלהם על מנת לקבל פרספקטיבה על העסקה שהם עתידים לבצע כשהם רוכשים עסק או נכנסים לשותפות בעסקים. לבסוף אנו גם מציגים בפניהם עסקים שונים מתוך המאגרים שלנו (או שאנו מאתרים במיוחד עבורם) לבחירתם ולבחינתם.

בסופו של דבר עובד שכיר שעובר להיות בעליו של עסק, נלחם על הפנסיה האמיתית שלו ועל הביטחון לדורות הבאים !

נשמח לתאם עימכם מועד לפגישה בכל שאלה או הבהרה.

 

bottom of page